Sunday, February 20, 2011

wingman müessesesinin önemi


aslında bugün çok başka bir konuda yazmayı planlamıştım. 

zira dün için "hadi dostlar kalkın sakin bir irish pub'a gidelim, efendi efendi guinness içelim, yan masada birilerinin 'grand!' dediğini duyarsak 'dia duit! cad is ainm duit?' diye de atlayabiliriz (yazar burada "irlandalı grupla karşılaşırsak muhabbete girebiliriz" demek istiyor. ah o yazar yok mu...)" şeklindeki cumartesi gecesi ateşi planlarım vardı. oradan kesin konu çıkacaktı yani. derken insanların ittirmesiyle kendimi "yüzlerce kanı kaynayan erasmus gencimizi alıp beş saatliğine eyfel kulesi manzaralı bir gemiye kapatalım, onlar gerisini halleder, hadi belinize kuvvet çocuklar" temalı bir boat party'de buldum. 

bakın durumu daha iyi anlatmak için şöyle söyleyeyim; ben dans konusunda canan arıtman genel anlamda ne kadar odunsa işte o kadar odunum. yetmediği gibi, bu alanda ışılay saygın'dan sonra memleketin yetiştirdiği en önemli iki değerden biriyim (diğeri her zaman miss chatte noire'dır). o yüzden kendime "şimdiye kadar bulunduğum en lame ortam bu mu acaba yoksa daha lame'leri olmuş muydu"  diye düşünme, telefona aldığım notlardan roman yazma gibi uğraşlar ürettim. sonra bir kızceyizimizin kendisine fena sarmasıyla samimi bir arkadaşa wing-woman (bilim kadını) gerekti. ben ona wing-woman olunca başka biri beni  ondan kıskanıp dans pistinde bazı girişimlerde bulundu ve dolayısıyla  wing-woman'lık yaptığım arkadaşın bana wingman olması gerekti. bu şekilde rol değişimleri yaşandı, sonra baktım da karşılıklı süper wingman dengesi tutturmuşuz. gecenin geri kalanında sorumluluk sahibi bir blogger olarak ben de modern hayatın temel taşlarından biri olan wingman'lık müessesesini  mental olarak inceledim ve hatta oturdum tek tek ideal bir wingman'da olması gereken özellikleri sıraladım, ne de olsa biz hizmet aşığıyız.
bakalım benim sadık yarim urban dictionary wingman için ne diyor? şuradan da anlaşılabileceği üzere tanımlar genelde erkek erkeğe penceresinden bakar şekilde seyretmiş. fakat bu yazıdaki (ve benim hayatımdaki) wingman tanımımız daha ziyade "hanım kızceyizlerimize bu tip içmeli danslı ortamlarda göz kulak olacak, koruyacak kollayacak, saçma insanların yanaşmasını engelleyecek, sonracığıma efendim mesela flört müdür nedir her ne yapacaksan mümkün olduğunca kolay ve güven içinde telakki etmesi için gerekli ortamı hazırlayacak erkek arkadaş (cinsiyeti erkek olan arkadaş. erkek ve arkadaş, evet)" şeklinde.
Bu karede eski Devlet Bakanımız Işılay Saygın emektar wingman'ıyla görülüyor. Bu günlere nasıl geldi sanıyordunuz?
şimdi efendim bakalım naçizane gözlemlerimize göre ideal bir wingman nasıl olurmuş:
  • eli yüzü düzgün olacak, hanım kızımızın yanında inandırıcı duracak. fakat potential suitor'ları "hmm bi gidip öleyim ben" düşüncesine de sevk etmeyecek. bu anlamda bir gerard butler'dan wingman olmaz mesela. gerard butler'dan wingman yapmayı düşünüyorsan en azından jonathan rhys meyers'a yazıyor olman lazım. oh maşallah, adalarda modalarda takılıyorsun demek ki.
  • gereksiz taramalardan kaçınalım prensibi gereğince etrafı sürekli kolaçan edip gereksiz yazmalara karşı şüpheye mahal vermeyecek şekilde tam donanımlı bir boyfriend görüntüsü çizecek.
  • süper dans edecek, bu önemli bak.
  • wingman ayağına alttan alta yazma, evlenme teklif etme, elleme, sürtünme, lap dance yaptırma çabası/niyeti kesinlikle olmayacak, ölümüne kanka olacak, wingman'lığını bilecek.
  • taraflar arasında fiziksel samimiyet olacak, ooo bebişim mode on olacak ama kesinlikle sexual tension (bundan sonra bu blogda kendisinden "tenşın" diye bahsedeceğiz) olmayacak, bu noktada çok netiz: wingman'lık ciddi bir müessesedir arkadaşım, saygılı olun.
  • (bakın dikkat ederseniz ışılay saygın'dan sonraki dedik, insanız sonuçta bizim de zaman zaman belli icraatlarımız olabiliyor, üff tamam lan gülme taşkan, teoride olabilir) kızımız birini beğendiğinde tam zamanında aradan çekilmeyi ve çizdiği boyfriend görüntüsünü kafalardan silmeyi bilecek, arayı yapmak için can-ı gönülden yardım edecek, strateji geliştirecek.
gerçi şimdi şu listeye bakınca "böylesini bulursan hiç wingman falan yapma, direk kızına al" derim ben tabi ama bu işler hiç belli olmaz. öptüm hepinizi annem.
Ülkemizde wingman'lık müessesesinin ilk ve en önemli temsilcilerinden (Hatırla Sevgili) Necdet. Fakat malesef bu müessese için biraz fazla yakışıklıydı ve içten içe kıza evlenme teklif etme niyeti güdüyordu. Okan Yalabık'la ilgili derin hislerimi sonraki bir yazımda ifade edeceğim.

 not: TCK'nın 5411 sayılı her konuyu morrissey'e bağlama yasası gereğince söylüyorum; inanıyorum ki şu sabinin zamanında adam gibi bir wingman'ı olsaydı how soon is now yazılmazdı.

5 comments:

  1. bu yalabık oğlan buğulanmış levrek gibi bakıyor -ki levreğin ızgarası daha güzeldir.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. özellikle ortamda mayonez bulunduğu sürece levreği epey severim, fakat okancığıma öyle demesek? bir de şey; o zaman ben gelince bir meyhane yapsak?

    ReplyDelete
  4. aah ah okan yalabık'ın saçları vardı eskiden. bi de özellikle adalarda modalarda kısmına çok güldüm hatta hala gülüyorum şu anda.

    ReplyDelete
  5. mon diyööö! frankofon gibi mayonezle balık yemek de neymiş matmazel?
    gelin, ablacığımla ben sizi karaköy lokantasına götürelim rum usulü lakerdalar, ermeni usulü topikler, ege usulü rokalı salatalar, türk usulü duble duble rakılarla besleyelim :)

    ReplyDelete