Saturday, October 12, 2013

alternatif halloween kostümleri part 1: akp'li politikacı

yaz, bayram seyran derken halloween (cadılar bayramı ne lan) geldi kapıya dayandı, 20 günden az kaldı. neticede dublajlı b sınıfı amerikan aile filmi izleyerek büyümüş insanlarız hepimiz, bir fırsat çıksa da trick or treat'lerde çılgın atsak diye içimiz gidiyor.

ben böylesine okuyucuya hizmet aşkıyla yanıp tutuşurken sizlerin kalitesiz ve yaratıcılıktan uzak kostümleri çoluğun çocuğun rızkından kesip deli paralara kiralamanıza, veya son dakikada beş rulo alüminyum folyoya sarınıp "robot oldum ekiki" diye insan içine çıkmanıza gönlüm razı gelmedi, seyirci kalamadım. o yüzden araştırmacı kişiliğimle moda bilgimi birleştirdim, ekim ayı boyunca sizi lady gaga-blues brothers-kleopatra üçgeninden çıkaracak, bu toprakların yağında kavrulmuş, 100 metrelik bir uzaklıktan dahi tanınabilecek ve UCUZ kostüm önerileriyle karşınızdayım. hadi hepimize hayırlı olsun.


ilk kostümümüz, hepimizin yakından tanıyıp sevdiği bir konsept üzerine.


bence toplumsal cinsiyet rolleri gereği daha ziyade beylere önerdiğimiz* bu kostümün en güzel yanı her tipe uyum sağlayabilmesi. bakanlar kurulu nereden baksan 26 kişi, kaldı ki bunun meclisi, belediyesi, il ve ilçe başkanlıkları bilmemnesi var. mesela tombiş, kel ve gözlüklüyseniz önerilerimi uygulayarak kolaylıkla en sahicisinden bir hüseyin çelik'e dönüşebilir, (mature beyler için) salt-and-pepper saçlarınız ve gözyaşlarınızla bülent arınç'ı cihangir dolaylarına taşıyabilirsiniz. dahası uzun boylu, kumral ve agresifseniz tayyip erdoğan tadı bile yakalayabilirsiniz. 

bu tarzı daha yakından tanımanız için, yürekleri ilhamla dolduran bir mood board hazırladım:


o zaman dilerseniz kostümümüzün detaylarına göz atalım.

1. takım elbise 
pembe nüfus cüzdanımı gururla taşıyor olabilirim (since 1990) ama bulunduğum bilumum nişan düğün ortamlarından ve iş çıkışında görüştüğüm korpırıt kariyer sahibi arkadaşlarımdan biliyorum ki the sartorialist de olsanız, kurt cobain de olsanız hepinizin dolabında [PARENTAL ADVISORY PG 13] adeta sik gibi, adeta alışmamış götte don gibi [/PARENTAL ADVISORY PG 13] duran ucuz bir koyu renk bir takım elbise mevcut. bu şahane takıma beyaz gömlek ve çok janjanlı olmayan bir kravat eklediyseniz kıyafet konusunu hallettiniz demektir. eğlenceli kısım burada başlıyor.

2. bıyık
kendisi kostümümüzün en önemli detaylarından biri, zira eğer atlarsanız insanlar chp'li politikacı, mhp'li politikacı, bdp'li politikacı veya belki ödp'li politikacı olduğunuzu bile düşünebilirler.  hatta daha kötüsü politikacı olmadığınızı bile düşünebilirler.o yüzden aşağıdaki örnekleri dikkatle inceleyip, özümsemenizi rica edeceğim.


ülkenin badem bıyık konusunda önde gelen uzmanlarından olduysanız devam edebiliriz. uygulamada karşımıza üç adet seçenek çıkıyor:

  • takma bıyık- hizmette sınır olmadığı için araştırdım ve şurada buldum.
  • makyajın nimetleri- levent kırca skecinden çıkmış gibi durmaması ve doğal renkleri açısından göz kalemi yerine kaş kalemi tavsiye edeceğim.
  • öncesindeki bir hafta sakal uzatıp, sonrasında sadece badem bıyık kalacak şekilde tıraş olmak- iş güç sahibi olmadığınızı varsayıyorum.

3. tamamlayıcı detaylar
bir politikacı vazgeçilmezi olan türkiye bayraklı rozet olsun, sağ ceket cebinde renkli çıktı alıp arkasına pritt sürerek elde edilmiş R4BIA sticker'ı olsun, takmayanın neomuhafazakarlıktan gözünün yaşına bakılmadan azledildiği tuğralı gümüş yüzük olsun zevkinize göre takılabilir, hiç değilse bir AKP ilçe teşkilatı genel başkan yardımcısı kıvamına geldiğinize ikna olduktan sonra da evden çıkabilirsiniz.

I gotta feeling that tonight is gonna be a good night.


*okuyucularım arasında güldal akşit kostümü giymek isteyen kimse olmadığını varsayıyorum.

3 comments:

  1. biz bağyanlar için güldal akşit değil de fütüristik akp'li politikacı eşi kostümü önerileri sunabilir misin?

    ReplyDelete
  2. siz bacılarımı mağdur ettim farkındayım.

    ReplyDelete